Perfect Getaway at Montigo Resorts

February 15, 2018 Eka Handa 16 Comments

Montigo Resorts established on 2012 in Batam. Located in Nongsa, the northern coast of Batam. Just need 5-minute drive from the Ferry Terminal Nongsa Point. 30 minutes drive from Hang Nadim international airport and 45 minutes drive from Nagoya. The property offers a free pick-up service from Nongsa Point.

This resorts facing west towards the South China Sea and famed with pristine beaches. Montigo Resorts currently has two resorts in Indonesia. First, Montigo Resorts Nongsa at Batam, and Montigo Resorts Seminyak at Bali. Its under auspices of the KOP Limited SGX Catalist. 

Hill Top Villa Montigo Resorts


Montigo Resorts has three types of lodging, with first is Residence, Villa and Studio. At this time I just reviewed two types of residence which is Residence and Villa. I really recommended to you guys if you come and visit Montigo Resorts, its better you wear flat shoes because the residence is composed of green hills. 

Montigo has facilities and services include several luxurious pools, a fitness centre boasting beautiful sea views, a tennis court, a water sports centre, babysitting service, and buggy service to every corner of the resort. MICE facilities include a business centre, a spacious ballroom and other meetings and events spaces.

TADD's restaurant surrounded by beautiful greenery with sea view offers Asian and western dishes. And you can enjoy a relaxing massage at the spa, play tennis, or use BBQ facilities. Money Exchange service and rental vehicles are available at the tour desk.
View from Tiigo Beach Club

Residence of Montigo
We're go to Residence number 36. This residence has three building which is the main building has one Living room, shared with dining table. The facilities is led tv, sofa, one bathroom and one kitchen. Next building is two standard room with bathroom. And the last one is a big room with big bathroom. The last one is, Reseidence have one swimming pool facing the sea with instagramable spot to take picture.
Residence of Montigo Resorts
Living Room Residence

Villas Montigo Resorts
There's 100 villas at Montigo Resorts. So, we're visit hilltop villa number 30. The villa have three floor, which first floor is living room with sofa, LED TV, small kitchen, dining table and swimming pool. Second floor has two room with bathroom. And third floor is balcony with white sofa. Visitor can use it for barbeque activity.


Tilo Kids Club
If you come to Montigo Resorts with your children. They can playing at Tilo House. Like playing at wading pool, private cabins stocked with board and video games, and communal spaces offering fun-filled activities such as guided arts & crafts. It's free and available for children aged from four to twelve years.
Tilo Kids Club Montigo Resorts
This building made from bamboo. If the weather is hot, this place still comfort and keep cool. If weathers cool, this place would be warm. Tilo is a mascot of Montigo. Or if your children wants to play with staff, you can pay more. They will play and seeking the whereabouts of Tilo (stuffed baby chicks),  or doing baking sessions. Children's activities at Tilo Kids Club starts from 9 am and finished at 4 pm.
Kids area at Tilo Kids Club
Sunset from Tiigo Beach Club


Montigo Resorts
Jalan Hang Lekir Nongsa, Sambau, Nongsa,
Kota Batam, Kepulauan Riau 29465.
Web : http://www.montigoresorts.com

16 comments:

Staycation at Turi Beach Resort Batam

February 15, 2018 Eka Handa 20 Comments

Turi Beach Resort is one of favorite destination for tourist from Singapore. The resort has a private beach, managed by Turi Beach Resort. Until now, Turi Beach is still private and beautiful. When you enter the resort area, Looking toward the beach and walking to the long bridge at Turi Beach, you will feel a different atmosphere. It feels like you are now in Bali.

The resort is located on the northern tip of Batam island. It borders both countries at once, Singapore and Malaysia. Target tourists Turi Beach is an expatriate other countries living in Singapore. No wonder when holidays, many tourists will come to Turi Beach Resort.

  
Mini Bali at Turi Beach Resort
The uniqueness of this resort is a panoramic view of the blue sea, a beautiful white sandy beach lined with coconut trees on the beach and  300 meters wooden harbor that juts out into the sea. Hunting sunrise or sunset is a very fun activity for photography lovers.

Lodging at Turi Beach cottage in the form of scattered among the hilly Land. Consists of two types i.e., Riani Wing and Tirta Wing. Riani Wing is traditional thatched roof with a nuanced and wood-paneled, more visitors will certainly feel close to nature. While the Tirta Wing looks modern concrete-walled building.

Our room located in the tip of the resort with sea views. The ocean with sea waves and wind gusts. Each room has a balcony in Turi Beach Resort. Certainly it will become more value for visitor because they have privacy with friends or family.
Welcome Drink
How to reach Turi Beach Resort
You just need 5-minute drive from Nongsapura Ferry Terminal and a 40-minute drive from central Batam. If you from Singapore, just need 35-minute ferry ride from Singapore’s Tanah Merah Terminal. If from Hang Nading Airport just need 15 minutes. 
View from Riani Deluxe Beachfront
Facilities and Activity at Turi Beach
Visitors can choose many activities at Turi Beach Resort. For sports ground as hoverboard, paintball, tennis, e-bike, golf course, telematch games, abseilling, trekking, team building, and camping. As for water sports, are available flyboard, knee boarding, wakeboarding, jetski, water skiing, kayaking, snorkeling, banana boat, parasailing, wind surfing, there's even a fishing trip also.

Turi Beach has two swimming pools, with the first floor are blue and green. Outdoor blue designs such as circles, while the green pool is rectangular. Both are facing the sea. Finished swim we can continue to have breakfast at the Taming Sari café. The friendly staff will be ready to welcome us.

The taste of the food is very guarded, after so many times I come to Turi Beach I have never been disappointed with the taste of the food. The material fresh, when Turi Beach Resort held an event, the things I like is the traditional drink that originated from Indonesia, it seemed very fitting on the tongue.


Turi Beach Resort Batam 
Address Jl.Hang Lekiu, Batam, Kepulauan Riau 
Telp +62-778 761 080Fax +62-778 761 279
Email reservations@turibeach.com

20 comments:

Soft Launching Cafe Montigo dan Valentine's Day di Montigo Resorts

February 14, 2018 Eka Handa 11 Comments

Bagi para traveler yang sedang berlibur ke Batam dan mencari tempat yang nyaman, kekinian dan berkelas internasional, datanglah ke Montigo Resorts. Mulai tanggal 15 Februari 2018 Montigo Resort akan melakukan soft launching sebuah cafe. Namanya Cafe Montigo, kalian bisa datang tanpa harus menginap karena cafe ini terbuka untuk umum.
Café Montigo di Montigo Resorts
Café Montigo
Awalnya Café Montigo pertama kali dibuka di Singapore dan sekarang hadir di Batam. Pengunjung bisa menikmati aneka jenis makanan yang disediakan oleh café yang berkonsep santai dan nyaman karena Montigo Resort menciptakan destinasi wisata yang ideal bagi pengunjung. Café Montigo  memberikan layanan premium yang menyediakan  ruang ideal bagi keluarga multi generasi.

Café Montigo menyediakan sajian western dan selera nusantara. Sajian western diantaranya adalah smoked Salmon Sandwich, Tadds Beef Burger, Eggs Benedict, Eggs Hemingway dan Turkey Ham Sandwich. Untuk selera nusantara tersedia Mi laksana, Ayam Panggang Berempah, Mi Ayam Bakso, martabak dan makanan lainnya.

Sedangkan untuk minuman ada Tilo Matcha Latte, Tilo Hojicha Latte, Montigo Passion Friut Mojito, smoothies aneka buah Avocado espresso, dan masih banyak aneka minuman lainnya.

Menu western Café Montigo

Sajian Nusantara Bakso dan Mi Laksana
Martabak Manis
Valentine's Day
Merayakan hari Valentine, Montigo Resorts menawarkan paket makan malam romantis. Berlokasi di Nongsa's Sand Park yang ada di Montigo Resorts. Makan malam beralas pasir, bertabur bintang dan beratapkan langit. Selain untuk Valentine, pengunjung juga bisa memanfaatkan moment ini untuk wedding propose, hehe.

Ada beberapa menu yang disediakan untuk menemani indahnya makan malam para tamu diantaranya adalah Smoked French Duck Breast, Salmon Carpaccio, Creamy Celeriac Soup, Passionate Champagne Pear Sorbet, Wagyu Beef " Strip Loin" with Foie Gras,  dan Lobster Termidor. Untuk desert juga disediakan Temptation Guanaja Chocolate Mousse, Manggo jelly, Raspberry Panna Cotta, Tuilles, Berries Coullies. Untuk pemesanan bisa menghubungi contact dibawah ini ya guys.

Valentine's Day Montigo Resorts

Cafe Montigo
(Montigo Resorts)
Jalan Hang Lekir Nongsa
Batam - Indonesia
Web : http://www.cafemontigo.com
Reservasi : 0778-7768888

11 comments:

Afternoon Tea at Allium Batam Hotel

February 08, 2018 Eka Handa 10 Comments

Menikmati secangkir teh, bersantai sambil bercerita tentang kejadian yang telah dilewati hari ini tentu menjadi moment yang menyenangkan. Selain bisa memberi sedikit asupan sampai menunggu waktu makan siang atau makan malam tiba, tentunya keakraban akan mulai terbangun dengan lawan bicara. 

Ritual minum teh sudah menjadi kebudayaan dan status sosial. Minum teh bisa dilakukan dengan siapa saja yang kita anggap penting, misalnya sahabat, orang tua atau pasangan. Cara penyajiannya pun sangat beragam. Dimulai dengan cara tradisional sampai cara modern.

Nah kalau kalian sudah biasa ngeteh dengan cara tradisional dan ingin menikmati suasana minum teh dengan cara modern, bisa banget ke sini. Allium Batam Hotel menyediakan paket Afternoon Tea dengan harga Rp 108.000 untuk dua orang. Dimulai dari jam 2-5PM. Bertempat di lantai dasar sebelah kanan lobi, yaitu Paris Lyon Café. 
Afternoon Tea Allium Batam Hotel
Afternoon Tea di Allium Batam Hotel mengusung tema Tea and Talk. Settingannya pun dibuat seromantis mungkin. Meja terlihat penuh dan tertata rapi dengan rak kayu minimalis. Hiasan bunga bernuansa lembut antara pink muda kemerahan dan ungu dipadu padankan dengan lilin berwarna kuning. Dibagian luar terdapat jejeran tanaman hijau, bisa dikatakan ini merupakan perpaduan warna yang sangat pas. Duh, pokoknya sweet deh. 

Apa aja sih yang kita dapatkan dengan harga segitu? 2pcs cake, 2pcs pie, 4pcs chicken drumstick, 2pcs sandwich, 2 pcs pudding dan satu jar teh. Tapi gimana dong kalau kita sukanya kopi, bisa ga diganti tehnya jadi kopi? "bisa dong," harganya tetap sama kok. Tapi hanya untuk kopi regular ya, bukan latte atau cappuccino.

Untuk melihat detailnya bisa tonton disini.
 
Jika kalian datangnya lebih dari dua orang, misalnya bertiga atau berlima. Tetap bisa menikmati sajian bareng kok. Cukup bayar satu jar teh seharga Rp 34.000, atau mau tambah cake sebagai cemilan juga boleh. Jadi teh dan cemilan harganya Rp 54.000 per pax. 

Sebelum memulai ritual minum teh, kalian akan diminta untuk memilih berbagai macam aroma teh, yang tersedia didalam kotak berwarna kecoklatan. Diantaranya ada green tea, blackcurrant, strawberry, dan lain-lain, aduh maaf soalnya kebanyakan jadi lupa. Jadi, udah punya ancang-ancang belum mau ngajak siapa? Jika ingin berkunjung, lakukan reservasi dulu ya guys.

Allium Batam Hotel
Komplek Panorama Nagoya,
Sungai Jodoh, Batu Ampar,
Kota Batam, Kepulauan Riau 29432

Reservation IG : @alliumbatamhotel
Call : +62 778 452 888
Email : contact@alliumbatam.com




10 comments:

Spot Instagramable di Singapore dengan Biaya 60 Ribu Rupiah

February 01, 2018 Eka Handa 16 Comments

Well, ini adalah cerita lanjutan dari postingan jalan-jalan murah ke Singapore dengan budget 365rb. Dalam postingan ini gue akan memberikan referensi tempat berfoto dan membahas dari suatu tempat ke tempat lainnya beserta dengan biayanya.

Begitu sampai dan mengantri di Harbourfront, gue langsung menuju stasiun MRT untuk check saldo kartu EZ Link. EZ Link adalah sebuah kartu untuk menaiki MRT atau disebut Mass Rapid Transit. Menggunakan MRT biayanya sangat murah dibanding taksi. Bagi yang baru pertama kali mengunjungi Singapore, bisa membeli kartu EZ Link di stasiun MRT atau di Seven Eleven. Biayanya sekitar SGD 12 dimana SGD 7 berupa saldo dan SGD 5 adalah biaya kartu. EZ Link masa berlakunya 5 tahun.

Cukup tap atau tempel saja kartu pada palang pintu masuk MRT. Pada layar akan tertera jumlah saldo yang ada di dalam kartu dan pintu akan terbuka. Saat keluar juga harus tap kartu dan saldo kartu akan berkurang otomatis. Btw, kalau belum pernah pergi gimana bisa tau arah dan tujuan? no need to worry. Jadi sebelum pergi, downloadlah peta negara yang akan kalian kunjungi, mapsnya udah akurat banget kok.
Kalian suka foto yang mana? ini difotoin sama pejalansingle.com lokasi di Potato Head.

Chinatown
Perhentian pertama gue adalah Chinatown. Begitu keluar stasiun tinggal berjalan dan ikuti petunjuk dari google maps, hanya sekitar 5 menit jalan kaki. Kalian akan menemukan sebuah kuil namanya Buddha Tooth Temple. Setelah itu tinggal jalan sekitar 5 menit lagi menuju Potato Head. Setelah berada di Potato Head, cukup jalan lurus diantara Keong Saik Road, kalian akan menemukan wall instagramable buat berfoto. Biaya MRT dari HBF ke Chinatown cuma 4rb perak loh.
Buddha Tooth Temple
Keong Saik Road
Little India
Siapa sih yang ga suka sama warna warni yang dipadu padankan menjadi sesuatu yang unik dan keren. Nah, kalian bisa mengunjungi Residence of Tan Teng Niah. Cukup berjalan kaki sekitar 4 menit, ikuti petunjuk google maps. Setelah itu move ke Punggol.
Residence of Tan Teng Niah
Punggol
Punggol terletak di kawasan Timur Laut Singapura dan terpisah oleh sungai kecil tetapi mempunyai banyak jembatan penghubung, dalam hitungan tahun Punggol akan menjelma menjadi kota waterfront di abad 21. Banyak ruang terbuka hijau disana. Jadi kalau kalian pengen berwisata ke tempat anti mainstream, Punggol bisa jadi pilihan. Setelah sampai di Punggol, kita harus menyambung dengan naik bus.
Punggol Waterway

Bugis
Gue sampai ke daerah Bugis saat hampir maghrib setelah bersantai ria di Punggol Waterway. Banyak spot foto instagramable di daerah Bugis diantaranya ada Haji Lane, Royal Fabric, Masjid Sultan dan tempat lainnya yang bisa kalian explore saat berjalan kaki. Selesai sudah perjalanannya, lalu kami pulang ke Harbourfront.
Haji Lane

Berikut adalah rincian perjalanan menggunakan MRT dan Bus, November 2017. Kurs Rp 10.000,00


16 comments: